Hudbeskyttelse for barn og voksne om vinteren

family

Vinterværet kan være belastende for huden vår, spesielt hvis vi liker lange vinterturer eller ski i bakken. Lave temperaturer, kraftig vintervind og lav luftfuktighet gjør at vi mister en del av hudens fuktighet. I tillegg kan tørr inneluft forverre tilstanden, i den grad den sprekker eller til og med blør. Hudsykdommer som eksem eller psoriasis kan også forverres i løpet av disse kalde, tørre månedene. Kuren mot alt ondt kan være riktig pleie som består i å smøre og fukte huden.

Hvordan smøres og fuktes huden riktig om vinteren?

Hvordan kan dette gjøres? Bruk et tykkere lag, en tyngre fuktighetskrem enn i varmere årstider, så lenge du vet at den passer til huden din. Enhver endring av hudpleieregimet ditt kan i utgangspunktet tette det eller forårsake mangler til huden din blir vant til det.

Husk at før du erstatter et produkt du bruker, tar det litt tid før huden din tilpasser seg. Bruk kremen alltid etter å ha vasket huden grundig. Kremen bør påføres rett etter at du har forlatt dusjen for å beholde fuktighet slik at huden din kan puste.

En veldig god løsning for å holde vann i overhud er også bad tilsatt oljer, samt hudoljering. Når man påfører oljer på huden, akkurat som på håret, gir det en utmerket barriere som forhindrer uttørking. Det er også verdt å huske å påføre krem oftere på hudområder som er i direkte kontakt med vind og frost, dvs. ansikt, hender og til og med ører og hals.

Hvordan kan vi ellers beskytte overhuden i vintermånedene?

Mens den ekstra fuktigheten hjelper, kan man gjøre enda mer for å pleie huden sin om vinteren. Her er noen tips for å redusere sprekker og rødhet og holde huden sunn og vakker til våren kommer.

Dekk huden ordentlig fra topp til tå. Det er ditt naturlige instinkt å kle deg godt, men sørg for at huden din er helt dekket. Bruk hansker på hendene – helst vanntett. Vikle inn skjerfet rundt halsen og beskytt brystet som ikke er dekket med en frakk. En lavt trukket lue vil varme ørene og beskytte håret mot vind og kulde.

Bruk en håndkrem eller balsam. Ofte legger du kanskje ikke merke til at hendene dine trenger din oppmerksomhet før de blir sprukket. Bruk en rik fuktighetskrem om morgenen og kvelden, og bruk kremen hver gang du vasker hendene hvis du føler at såpe og vann tørker dem ut for mye. Hvis du ikke vil ha flekker på elektroniske skjermer eller tastaturer, velger du ikke fete håndkremer.

For å oppsummere – beskyttelse mot kulde er ikke så komplisert som det kanskje ser ut for oss, men det krever systematisk arbeid og valg av riktige produkter.

Likte du innlegget? Kanskje du liker disse også: